Apistan

Apistan Etken Maddesi : Her şeritte 824 gram tau-fluvalinate etken maddesi içermektedir.

Apistan Farmakolojik Şekil : Apistan herbiri 8 gram ağırlıkta 10 adet şeritten oluşmaktadır.

Apistan Üretici Firma : Bavet

Apistan Kullanım Yeri : Apistan bal arılarında Varroa Destructor parazit akarının kontrolü için spesifik olarak dizayn edilmiş yavaş salınımlı polimer şerit formülasyonundadır. Yaz aylarının sonun da ve bal hasadından sonra uygulandığından etkinliği en üst seviyededir. Ancak şiddetli enfestasyon olduğu durumlarda yılın herhangi bir zamanında da kullanılabilir.

Apistan Kullanım Şekli ve Dozu : Apistan şeritler bir kağıt ile birbirine bağlıdır. Ayırmak için şekil 1 de görüldüğü gibi tepesine yakın kenarından tutulur aşağıya doğru bir hat boyunca yırtılır.  Kullanılmamış şeritler orjinal ambalajında saklanabilir.

Apistan şeritler arıların , şeridin her iki yüzünde de gezinebileceği şekilde kuluçka çemberine (çıtalar arasına) asılır. Çerçevelerin arasına şeridi asabilmek için , her bir şeridin kanatları dışa doğru kıvrılır.

Apistan Kalıntı Arınma Süresi : 0 (sıfır) gündür.

Önemli notlar : Apistan şerit 5 çerçeveye kadar olan ruşet tipi kovanlarda 1 şerit , 10 çıtalık kovanlarda ise 2 şerit olarak kullanılabilir. Bu durumda 1.şerit 2-3. çerçeve arasına 2.şerit ise 8-9.cu çerçeve arasına asılabilir.

Apistan şerit temas yöntemi ile etkili olduğundan kovanın arı hareketinin en yüksek olduğu uçuş tahtasına yakında bölgeye şeritler asılmalıdır.

Apistan’ın etki süresi 6 haftadır. Sonrasında şeritler kovandan alınarak imha edilmelidir.

Hakkında arı terbiyecisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir