Anasayfa / Arıcılık / Arıcılık Haberleri / Aydın 2017 Yılının en Ballı 4. Şehiri Oldu

Aydın 2017 Yılının en Ballı 4. Şehiri Oldu

2017 yılının arıcılık ve arı ürünleri verileri yayınlandı. Bu verilere göre bal üretimi önceki yıla göre yüzde 8,2 oranında artarak 114 bin 471 ton oldu. Türkiye’de arıcılık yapan işletme sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1 oranında azalarak 83 bin 210’a geriledi. Arılı Kovan sayısı ise yüzde 1,15 oranında artarak 7 milyon 991 bin 72’ye, bal mumu üretimi ise yüzde 1 oranında artarak 4 bin 488 tona yükseldi.

Bal üretiminde ise, en fazla bal üreten şehirler Ordu, Muğla ve Adana oldu. Bu üç sırayı 4 bin 357 ton ile Aydın izledi.

“KURAKLIĞA RAĞMEN ÜRETİM İYİ”
2017 yılında daha fazla üretim beklediklerini ancak kuraklık nedeniyle bir düşüş yaşandığını söyleyen Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Türkiye’nin 81 ilinde fiyatı açıklayabilen tek iliz. Arı fiyatlarını biz belirliyoruz. Açıklamasını da biz yapıyoruz. Bu yıl kurak geçti aslında. Bu kuraklığa rağmen böyle bir üretim var” dedi.

“ARI FİYATLARINI BİZ BELİRLİYORUZ”
Aydın’ın Türkiye’de arı fiyatlarını açıklayabilen tek il olduğunu kaydeden Özdemir, “Biz koloni geliştirip sattığımız için üretim miktarı daha düşük görünüyor. Biz Türkiye geneline devamlı olarak 100-150 bin kovan arı kolonisi satıyoruz. Satış dolayısıyla üretim sayısı daha az görünüyor” ifadelerini kullandı.

Hakkında arıcılık haber

Arıcılık Bilgi ve Haberlerini Derler ve Yayınlar

İlginizi Çekebilir

Bingöl Üniversitesi Bal Yarışması Yapılacak

Bingöl Üniversitesi ve Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile 2018 yılında üretilen balların duyusal ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir