Anasayfa / Arıcılık / Arıcılık Haberleri / Trakya’da Bal YOK

Trakya’da Bal YOK

Ülkemizde yaşanan olumsuz iklimsel değişimler nedeni ile arıcılarımız zor durumda kalmıştı. Özellikle mayıs ve haziran ayındaki yağışlar nedeni ile birçok arıcı bu sezonda verim alamamış , kolonilerde zayıflama baş göstermişti.

Bu durum da birçok arıcı kestanede rekolte çok düştü veya hiç bal alınamadı. Akabinde birçok arıcımız Trakya’ya ayçiçeği balına binbir ümit ile gitti. Zira ayçiçeği ve Trakya arıcılara her zaman bereket vermiş ve eli boş göndermemişti. Bu sene yine durum farklı oldu.

Özellikle lüleburgaz ve çevresinde ayçiçeği ekiminden sonra yağış olmaması , uzun süre kurak gitmesi ve bazı arıcılarımızın iddealarına göre ilaçlı tohum kullanılması gibi nedenler ile ayçiçeği balı hasatında rekolte son yılların en düşük seviyesinde oldu.

Tekirdağ’ın Muratlı İlçesinde arıcılık yapan Oğuz K. isimli arıcı ; “son yılların en kötü sezonunu yaşadık , kanoladan arı , yağmur ve rüzgar nedeni ile birşey alamadı. Karaçalı biraz verimli geçti ancak arı kendini toparlayana kadar ayçiçekleri açtı. Zehirli ayçiçeği tohumları nedeni ile çiçeğe giden işçi arı geri gelemedi ve kovan mevcutları azaldı. Kısacası 140 kovan arıdan , 22 teneke bal aldık. Kovan başı verim 4 kg civarında gerçekleşti.”dedi.

Hakkında arıcılık haber

Arıcılık Bilgi ve Haberlerini Derler ve Yayınlar

İlginizi Çekebilir

Türk Arıcılığının Büyük Kayıbı , Nizamettin Kayral Vefat Etti

Ülkemiz arıcılığına büyük katkılar sunan , hem uygulamalı arıcılık çalışmaları hem de kitap ve dergi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir